Links

Links voor de ICT-er:

 

Dagelijks op de hoogte van de nieuwste ICT risico's.

Security

 

 

 

Virusalert 

Professionele hulp bij al je pc-problemen.

 

PC Helper

 

Programma's die ik adviseer:

Hitman-pro: Dit programma is gratis en download en update diverse anti-spyware programma's in een keer. Het voordeel is het gebruikersgemak. Met slechts een klik doet het programma automatisch zijn werk. Nadeel is dat het programma niet altijd de laatste definities weet te vinden waardoor er lekken kunnen ontstaan. Een van de programma's waarvan gebruik wordt gemaakt is Spyware-blaster. Dit programma bezit een database met een aantal risicovolle links en dient gestart te worden om de beveiliging te activeren. Hitman-pro doet dit niet zelf.


Ad-aware: Zeer goed en gratis programma en mits regelmatig handmatig geupdated een absolute aanrader.


Spybot Search & Destroy: Hiervoor geldt hetzelfde als voor Adaware. Minpuntje is dat Spybot soms iets te overijverig is waardoor er legitieme bestanden worden aangemerkt als Spyware.


A-Squared: Scant naar Trojans (kunnen uw pc laten overnemen door de verzender), Dialers (programma's die de telefoonrekening behoorlijk kunnen laten stijgen), Wormen (besmetten uw eigen computer en de PC van diegene waarmee u mailt), Spyware (Volgt uw bewegingen op internet om u op deze wijze te kunnen voorzien van gerichte Pop-ups). Goed programma, en gratis tot 1-1-3000 ! Let op!!! Als je het programma start staat deze zo ingesteld dat het alle vaste schijven scant. Wil je dit niet kies dan eerst voor "Remove folder". Verwijder dan de (door A2) gekozen schijven (deze raak je natuurlijk niet kwijt!!) Vervolgens kun je door "Ad folder" een directory of schijf toevoegen die je wilt laten scannen.