BLIES gebruikt bij zijn methode diverse onderdelen van Microsoft Office, te weten: Word, PowerPoint en Internet Explorer. Door het maken van een werkstuk of presentatie wordt de leerlingen spelenderwijs bijgebracht hoe ze het beste gebruik kunnen maken van zoekmachines en hier zo efficiŽnt mogelijk mee om kunnen gaan. Aan het eind van de lessen zijn ze in staat een mooi werkstuk te maken of een goede presentatie te houden. Het is al tijdens deze lessen dat ze leren bewuster te Internetten.

Lessen worden op maat aangeboden. Dit wil zeggen dat er samen met de school wordt bepaald waar de nadruk op moet liggen. Op deze manier lopen de ICT-lessen synchroon aan het lesaanbod van de school. Is er bijvoorbeeld een thema over ruimtevaart, dan kunnen de leerlingen worden begeleid bij het maken van een presentatie daarover. De docent kan aangeven waar de nadruk op moet liggen (geschiedenis, techniek, etc.) Tijdens de ICT-lessen komen daardoor ook andere facetten aan bod zoals WereldoriŽntatie, Biologie, Economie, Geschiedenis en Maatschappijkennis.

Het lesmateriaal wordt ontwikkeld door BLIES terwijl wij ons continu op de hoogte blijven stellen van de laatste ontwikkelingen op ICT-gebied.